Sesambullar
16 st
50 gram jäst
6 dl vatten
2 tsk socker
2 tsk salt
ca 1,5 liter vetemjöl med fullkorn
Garnering: 3/4 dl sesamfrö
Smula ner jästen i en degbunke.
Värm vattnet till 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen, rör tills jästen är upplöst. Häll på resten av degspadet.
Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen med maskin eller för hand tills den släpper degbunkens kanter.
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölat bord och knåda in resten av mjölet. Dela degen i 16 lika stora bitar och rulla dem till små bollar.
Häll upp sesamfrön i en liten skål, tryck ner ovansidan på bullarna i fröna. Lägg dem på bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader, ca 15 minuter (200 grader i varmluft).
Låt dem svalna på galler under bakduk.

50 gram jäst
6 dl vatten
2 tsk socker
2 tsk salt
ca 1,5 liter vetemjöl med fullkorn
Garnering: 3/4 dl sesamfrö
Smula ner jästen i en degbunke.
Värm vattnet till 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen, rör tills jästen är upplöst. Häll på resten av degspadet.
Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen med maskin eller för hand tills den släpper degbunkens kanter.
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölat bord och knåda in resten av mjölet. Dela degen i 16 lika stora bitar och rulla dem till små bollar.
Häll upp sesamfrön i en liten skål, tryck ner ovansidan på bullarna i fröna. Lägg dem på bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader, ca 15 minuter (200 grader i varmluft).
Låt dem svalna på galler under bakduk.

Kommentarer
Trackback