Amerikanska Chokladcookies

ca 24st

200 gram smör/margarin
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
6 1/2 dl havregryn
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
300-350 gram choklad Grov hackad (gott att blanda ljus och mörk)

Blanda smör/margarin, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en bunke och rör tills det blivit en krämig konsistens. Tillsätt havregrynen.

Vispa upp äggen lätt och rör ihop med smörblandningen.

Blanda mjöl, salt och bikarbonat och knåda ihop med den övriga smeten. Tillsätt chokladen och arbeta ihop till en smidig deg.

klicka ut smeten med en matsked på bakplåtspapper med gott om mellanrum och tryck till klickarna lite.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i 150 grader i 10-15 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0